Toestellen
09 mei 2012 - Ron Smeets

BlackBerry Curve 9320 gepresenteerd

Tijdens BlackBerry World, vorige week, werd heel erg duidelijk dat RIM zich de komende maanden volledig gaat storten op de ontwikkeling van BlackBerry 10 en de eerste toestellen die met dat nieuwe OS, eind dit jaar, in de winkels zullen verschijnen.

Dat betekent echter niet dat we het nu nog 5 tot 7 maanden moeten stellen zonder nieuwe BlackBerry (7.1) toestellen. Vandaag werd dan ook de Curve 9320 gepresenteerd; een nieuwe instapper van RIM die binnenkort (wanneer precies is nog niet beklend) in de winkels zal liggen.

Uiterlijk lijkt de Curve 9320 heel veel op zijn voorgangers en andere Curve broers en zussen. Het is een typische BlackBerry dus. Qua specs heeft de Curve 9320 onder andere een 2.44 inch TFT LCD display (geen touchscreen), het bekende qwerty toetsenbord, BlackBerry OS 7.1, WiFi, quad band GSM met 3G support en een 2 megapixel camera aan boord.

Zoals gezegd, een echte instapper dus. Natuurlijk zijn de populaire BBM en andere Social Media apps ook aanwezig. Volgens RIM heeft de Curve 9320 een prima accu (1450 mAh) die tot wel 18 dagen standby tijd kan leveren; als je het toestel niet gebruikt dan ;-)

Uit het persbericht: "Ook de nieuwe Social Feeds 2.0 app is op voorhand geïnstalleerd zodat gebruikers tegelijkertijd updates kunnen plaatsen op meerdere sociale netwerken, en ook updates kunnen ontvangen van verschillende nieuwsbronnen (RSS). De social apps en instant messaging apps vormen zo één geheel. De geïntegreerde camera van de BlackBerry Curve 9320 beschikt over een flitser, ondersteunt het opnemen van video’s en dankzij de ingebouwde GPS kunnen de foto’s ook getagd worden inclusief de locatie."

Hieronder staat nog een korte demovideo van de nieuwe Curve 9320.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.