Toestellen
09 augustus 2010 - Ron Smeets

BlackBerry Curve 9300 nu ook officieel onthuld

Het toestel was de afgelopen weken en maanden al meerdere keren online opgedoken en stond zelfs al te koop bij een Canadese provider, maar vandaag heeft RIM de BlackBerry Curve 9300 pas officieel onthuld onder de naam BlackBerry Curve 3G.

Echt veel nieuws valt over deze nieuwe Curve telg niet te melden. De meeste specs en foto's waren immers al een tijdje bekend. Of, en zo ja wanneer, de BlackBerry Curve 3G ook naar Europa komt is nog niet bekendgemaakt.

De Curve 3G heeft onder andere een 2.4 inch QVGA display, 2 megapixel camera, quad-band GSM en tri-band HSPA support, WiFi, GPS, Bluetooth, 256 MB intern geheugen en een microSD geheugenkaart optie (max. 32GB). Hij meet 109 x 60 x 13.9mm en weegt 106 gram. In de VS staat de Curve 3G nog als 'binnenkort leverbaar' op de site van BlackBerry. In Canada is hij wel al leverbaar. De losse toestelprijs bedraagt daar ongeveer 300 Euro. BB-Curve-9300-a1

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.