Toestellen
11 augustus 2010 - Ron Smeets

BlackBerry Curve 9300 naar Vodafone

Afgelopen maandag werd de BlackBerry Curve 9300 al officieel onthuld in de Verenigde Staten en vandaag is bekend geworden dat de 3G opvolger van de Curve 8520 ook naar Nederland komt.

Het toestel zal binnenkort in de Vodafone shops verkrijgbaar zijn. Daar gaat de Curve 9300 los 309 Euro kosten. In combinatie met een tweejarig abbo van 30 Euro (Bel, SMS, Web en BlackBerry Services) krijg je het toestel voor 0 Euro. Het is niet bekend of Vodafone de exclusieve leverancier voor Nederland wordt. Andere providers hebben hem (op dit mometn) in ieder geval nog niet in hun assortiment opgenomen.

De Curve 9300 heeft onder andere een 2.4 inch QVGA display, 2 megapixel camera, quad-band GSM en tri-band HSPA support, WiFi, GPS, Bluetooth, 256 MB intern geheugen en een microSD geheugenkaart optie (max. 32GB). Hij meet 109 x 60 x 13.9mm en weegt 106 gram. Standaard wordt de BlackBerry Curve 9300 nog geleverd met BlackBerry OS5 maar het toestel is wel al geschikt voor OS6 en zal binnen afzienbare tijd ook geupgrade kunnen worden. BB-Curve-9300-Vodafone

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.