Geruchten
03 juni 2010 - Ron Smeets

BlackBerry Curve 9300 gespot

Heel lang geleden, nog vóór het MWC van 2009(!) dook al eens een gerucht op over de BlackBerry 9300. Toen nog met de codenaam Gemini en als opvolger van de, toen nog relatief nieuwe, Bold 9600.

Welnu, de afgelopen weken en dagen is hetzelfde typenummer wederom in het geruchtencircuit gesignaleerd. Nu zou het een toestel moeten worden in de Curve serie met als codenaam 'Kepler'. Inmiddels zijn er ook al de eerste afbeeldingen en enkele specs (zie hieronder) uitgelekt.

De BlackBerry Curve 9300 (Kepler) zou een ietwat ruimer uitgeruste opvolger van de huidige Curve modellen moeten worden. Zo is onder andere WiFi, 3G support en meer RAM (256MB) toegevoegd. Natuurlijk is een van de belangrijkste vragen vervolgens wat dat met de prijs zal doen. Daarvoor zullen we toch moeten wachten op de eerste officiele berichten van RIM zelf, vrees ik. blackberry-curve-9300-1 blackberry-curve-9300-2 blackberry-curve-9300-4

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.