Toestellen
13 november 2008 - Ron Smeets

BlackBerry Curve 8900 naar Duitsland

T-Mobile in Duitsland gaat over enkele dagen deze 'kleinere broer' van de BlackBerry Bold op de markt zetten. De Duitsers hebben daarmee een wereldprimeur in handen.

De Curve 8900 (eerder ook al eens gespot als de 'Javelin') is formeel bedoeld als opvolger van de Curve 8300. Het is nog niet bekend wanneer het toestel in de rest van Europa (en daarbuiten) beschikbaar zal komen.

De BlackBerry Curve 8900 is iets kleiner dan de Bold en moet het doen zonder 3G support maar dat is misschien wel een goed teken voor de gemiddelde stand-by en gesprekstijd van een volle acculading.

Andere specs van de 8900 zijn de 3.2 megapixel camera, GPS, een 2.4 inch HVGA (480x360 pixels) kleuren display, microSD geheugenkaart optie (max. 16GB), WiFi en een 512 MHz processor. Met 13.5mm wordt de Curve 8900, voor zolang als het duurt natuurlijk, bovendien de dunste BlackBerry met een qwerty (qwertz in Duitsland) toetsenbord die tot nu toe op de markt gebracht is.

In combinatie met een tweejarig abonnement zal het toestel voor €4,95 door T-Mobile Duitsland aangeboden gaan worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.