Geruchten
08 augustus 2011 - Ron Smeets

BlackBerry Colt wordt de 1e QNX smartphone van RIM in 2012?

Als de bron van dit gerucht het bij 't juiste eind heeft, dan gaat RIM in de eerste helft van 2012 haar eerste BlackBerry smartphone met het QNX platform op de markt brengen.

Afbeeldingen van dit toestel zijn er nog niet. De codenaam zou BlackBerry Colt zijn. De specs die Boy Genius Report via een tipgever ontving zijn ook nog erg schaars maar de processor die RIM van plan is te gebruiken lijkt, in deze tijd van dual core smartphones, wel een beetje gedateerd.

Er wordt onder andere gesproken over een single core processor. Dat is in ieder geval de chip die in de huidige testmodellen van de BlackBerry Colt zit, aldus BGR. Daarnaast wordt er bij RIM nog hard gewerkt aan een QNX versie voor de BlackBerry Enterprise Server (BES) maar het eerste QNX toestel zou zonder support hiervoor gelanceerd worden. Opvallend is verder dat de eerste BlackBerry QNX smartphone standaard voorzien gaat worden van Microsoft ActiveSync (voor Exchange support).

Nogmaals, dit zijn nog geruchten en het duurt nog een hele tijd voordat het 2012 is dus zullen we moeten afwachten wat hiervan al dan niet klopt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.