Geruchten
17 augustus 2011 - Ron Smeets

BlackBerry Colt dit jaar nog in de winkels?

Ruim een week geleden doken geruchten op dat de BlackBerry Colt het eerste toestel van RIM wordt dat voorzien zal zijn van het nieuwe, nog in ontwikkeling (en test) zijnde QNX OS. Bronnen spraken toen over een releasedatum ergens in het begin van 2012.

Tweakers heeft de afgelopen dagen van diverse bronnen vernomen dat de kans echter groot is dat de eerste QNX BlackBerry nog dit jaar al in de winkels zal liggen.

Tweakers zegt dat diverse bronnen, onafhankelijk van elkaar dit melden. Volgens Tweakers zou de afhankelijkheid van Oracle (onlangs overgenomen door Sun) bij de ontwikkeling van het op Java gebaseerde BlackBerry OS een van de oorzaken zijn. Een andere reden voor deze mogelijke vervroeging van de release zou te maken hebben met het feit dat het niet zo goed gaat met BlackBerry, vooral in de VS. Daar dalen de verkoopcijfers en moet RIM snel iets gaan ondernemen om niet hetzelfde lot te treffen als Motorola enkele jaren geleden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.