Geruchten
10 december 2014 - Ron Smeets

BlackBerry Classic wordt 17 december gepresenteerd; ook in wit Canadese fabrikant gaat op de nostalgische tour

Deze zomer dook al eens een afbeelding op waarin te zien was dat BlackBerry nog steeds gelooft in een serieuze terugkeer op de smartphone markt. De Passport werd aan het begin van de herfst gelanceerd en vlak voor de Kerst is het nu de beurt aan de Classic (aka Q20). De ceremonie op 17 december, onder andere in Frankfurt, is niet meer dan een formaliteit want de BlackBerry Classic staat al enkele weken in de online shop van de fabrikant; compleet met de mededeling dat je er maximaal 100 in een keer mag bestellen. Dat je het weet ;)

Inmiddels gaat ook het gerucht dat de Classic behalve in klassiek BlackBerry zwart ook in wit te koop zal zijn. Hieronder staat een afbeelding waarop het 'bewijs' daarvoor geleverd wordt.

De prijs en kleuren van het toestel zijn dus al bekend en hetzelfde geldt voor de specs. De onthulling op 17 december wordt dus vooral een moment voor BlackBerry om bekend te maken waar en wanneer de Classic in de winkels zal liggen.

De specs op een rijtje:
- Qualcomm MSM8960; 1.5 GHz dual core processor
- 2GB RAM
- 3.46 inch Display (720 x 720 pixels)
- 8 megapixel camera, autofocus, LED flitser en full HD video opname (1080p)
- 2 megapixel front camera met 720p video opname
- 16GB intern geheugen met microSD uitbreiding (max 128GB)
- NFC, Bluetooth, WiFi, DLNA
- BB OS 10.3.1
- 2515 mAh accu
- 131 x 72.4 x 10.2 millimeter (h x b x d)
- 178 gram

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.