Toestellen
24 juni 2011 - Ron Smeets

BlackBerry Bold preview (video)

Begin vorige maand werd de BlackBerry Bold 9900 / 9930 officieel onthuld. Dit wordt de eerste Bold met een touch and type candybar form factor.

Het toestel zou deze zomer in de winkels gaan verschijnen, waarschijnlijk, zeker gezien de populariteit van de vorige BlackBerry Bolg modellen bij ons, ook hier in Nederland. De boys van PhoneArena kregen onlangs een demo van de Bold 9900 / 9930.

In de demo is onder andere te zien dat het toetsenbord van deze nieuwe Bold iets groter (6%) is dan die van zijn voorgangers. Dat zal voor sommige gebruikers een prettige bijkomstigheid zijn. Toch is de grootste vernieuwing de aanwezigheid van BlackBerry OS7 en een NFC chip. Het scherm meet 2.8 inch en het toestel heeft een 1.2GHz processor aan boord (single core). De UI ziet er in onderstaande demo alweer een stuk sneller en soepeler uit dan bij de vorige, en huidige, BlackBerry's.

http://www.youtube.com/watch?v=dyqDnG6Ovuw

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.