Toestellen
29 augustus 2008 - Ron Smeets

BlackBerry Bold in stijl gepresenteerd

Hij ligt al een week of twee in de winkels van KPN maar gisteren organiseerde BlackBerry een officiele launch party voor de nieuwe Bold.

Onder het genot van diverse lekkernijen, klaargemaakt door topkok Herman den Blijker, praatte Mariska Hulscher de avond aan elkaar en waren er verhaaltjes van zowel RIM als KPN waarin de Bold gepresenteerd werd als de meest geavanceerde BlackBerry ooit.

Het is de eerste BlackBerry met 3G en HSDPA maar dat heeft wel tot gevolg, zo weet ik inmiddels uit ervaringen van collega Cowboy Henk van DutchCowboys die er al twee weken mee mailt en belt, dat de accu niet zo lang meegaat als dat je dat van een BlackBerry gewend bent. Mijn 8800 houdt het gemiddeld drie tot vier dagen uit terwijl je de Bold toch echt vrijwel iedere dag moet opladen.

De Bold heeft overigens wel een bijzonder goed display. Zeer scherp, helder en ook in helder licht goed te lezen.

De Bold naast de E71 en de iPhone

Tja, een fysiek qwerty toetsenbord blijft toch een onmisbaar genot voor de emailende mobiele beller.

Bij een launch party hoort natuurlijk ook ChampagneGerelateerde links:
Een, nee twee Smartphones in je oor
Oneerlijk vergelijk
BlackBerry Bold eind Augustus bij KPN
BlackBerry Bold wordt mondjesmaat gelanceerd
BlackBerry Bold vs de iPhone
BlackBerry Bold officieel aangekondigd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.