Toestellen
08 augustus 2011 - Ron Smeets

BlackBerry Bold 9900 gaat €459 kosten bij Vodafone Engeland

Toen RIM vorige week haar nieuwste toestellen presenteerde die nog deze maand in de winkels moeten verschijnen kon of mocht de fabrikant nog niets zeggen over de prijskaartjes die aan de nieuwe Bold 9900 / 9930, Torch 9810 en Torch 9850 / 9860 zullen hangen.

Welnu, vandaag heeft Vodafone UK de Bold 9900 op haar website geplaatst. Het toestel is daar nog niet leverbaar maar kan wel al besteld worden. Nieuw is het prijskaartje. De BlackBerry Bold 9900 gaat in de UK, los, 399 pond kosten. Met de huidige wisselkoers zo'n 459 Euro.

De Carphone Warehouse biedt de Bold 9900 in de UK ook al aan. Daar ligt de losse toestelprijs echter beduidend hoger: 500 pond (ca. 575 Euro). Natuurlijk zeggen deze prijskaartjes formeel nog niets over de Nederlandse en/of Belgische prijzen van de Bold 9900, maar erg veel goedkoper zal hij hier toch niet worden, denk ik.

UPDATE (17u00): Inmiddels, met dank aan 'len' die mij daarover in de reacties hieronder tipte, staat de BlackBerry Bold 9900 ook op de Nederlandse site van Vodafone. Hier zal het toestel, los, 489 Euro gaan kosten. Dat is iets (ca. 30 Euro) duurder dan bij Vodafone UK, maar wel een stuk goedkoper dan de Carephone Warehouse prijs in Engeland. Vodafone Nederland meldt ook nog dat de Bold 9900 hier vanaf 'half augustus' leverbaar zal zijn (zie screenshot hieronder).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.