Toestellen
02 mei 2011 - Ron Smeets

BlackBerry Bold 9900 / 9930 'touch and type' onthuld

RIM heeft vandaag de BlackBerry Bold 9900 / 9930 officieel onthuld. Het toestel was de afgelopen maanden al diverse keren in het geruchtencircuit opgedoken, onder andere onder de codenaam 'Dakota'.

De meest opvallende nieuwe features van de BlackBerry Bold 9900  / 9930 zijn de zogenaamde touch and type formfactor, de aanwezigheid van BlackBerry OS7, NFC support en het feit dat dit, met 10.5mm, de dunste BlackBerry wordt die de Canadese fabrikant tot op heden gemaakt heeft.

Tot de overige specs behoren onder andere een 1.2GHz processor (single core) met 768MB RAM, een 2.8 inch touchscreen display (640 x 480 pixels), full qwerty toetsenbord, een 5 megapixel camera met HD (720p) opname functie, 8GB intern geheugen en Quad-band GSM met 3G (HSPA+) support. Natuurlijk ontbreken ook specs als Bluetooth, WiFi, microSD, bewegingssensor, digitaal kompas en (a)GPS niet. Speciaal voor de Amerikaanse markt is ook een 4G versie ontwikkeld.

Het is nog niet bekend of en wanneer de BlackBerry Bold 9900 / 9930 in Nederland beschikbaar zal zijn, RIM geeft in haar persbericht aan dat het toestel begin deze zomer (juni/juli), in diverse landen wereldwijd, op de markt zal komen. Meer informatie over de BlackBerry Bold 9900 / 9930 kun je op de speciale website van RIM voor dit toestel vinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.