Toestellen
03 augustus 2010 - Ron Smeets

BlackBerry Bold 9800 met qwerty slider en OS6 komt eraan

Als de laatste berichten kloppen dan zal RIM vandaag, in ieder geval voor de Amerikaanse markt, haar eerste BlackBerry met een slide-out qwerty toetsenbord officieel onthullen. Het gaat om de BlackBerry Bold 9800, een toestel dat in de afgelopen maanden al een aantal keren in het geruchtencircuit te zien was.

Behalve de, voor RIM, bijzondere form factor zal de BlackBerry Bold 9800 ook het eerste toestel worden dat met OS6, RIM's nieuwste versie van haar Smartphone besturingssysteem, uitgerust gaat worden. Ook daarvan cinculeerden al enkele video's (hieronder staan er nog twee). Nu nog wachten op de officiele berichten uit het Canadese kamp van BlackBerry.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.