Toestellen
07 februari 2012 - Ron Smeets

BlackBerry Bold 9790 in Nederlandse winkels

De BlackBerry Bold 9790 werd medio november al officieel gepresenteerd. Gisteren heeft RIM bekend gemaakt dat het toestel nu ook in Nederland verkrijgbaar is, bij alle providers en de meeste (on- en offline) winkels.

De Bold 9790 heeft onder andere een 1GHz processor, 2.45 inch touschreen display, 5 megapixel camera met LED flitser, een VGA camera aan de voorzijde, 8GB geheugen, microSD optie, WiFi, A-GPS en 3G UMTS en HSPA support. Uiterlijk lijkt hij erg veel op zijn voorgangers.

RIM weet het iets spannender te verwoorden (zie de tekst uit hun persbericht hieronder ;-)), maar feitelijk is de Bold 9790 natuurlijk niet veel meer dan een (kleine) upgrade van de reeds bestaande Bold 9780.

Touch display én toetsenbord
De nieuwe BlackBerry Bold 9790 smartphone is krachtig en volledig uitgerust, geheel in stijl met de BlackBerry Bold serie. Het toestel combineert een hoge resolutie en snel reagerend touch display met een tastbaar toetsenbord en een nauwkeurig, optisch trackpad. Het toestel heeft een compact design en is gemaakt van hoogwaardige materialen, zodat het gemakkelijk mee te nemen is en comfortabel is in gebruik. Met het BlackBerry 7 OS en een krachtige 1GHz processor levert de BlackBerry Bold 9790 smartphone snelle en vlotte prestaties voor het surfen op het web, het gebruik van apps, het werken met documenten en het genieten van multimedia. Deze smartphone heeft 8 GB onboard geheugen en een mogelijkheid om dit uit te breiden met een geheugenkaartslot dat tot 32 GB extra opslagruimte ondersteunt.

Krachtig BlackBerry 7 OS
De BlackBerry Bold 9790 is uitgerust met het nieuwe BlackBerry 7 OS, dat zorgt voor een snellere en betere gebruikerservaring. Browsen en voice-activated searches zijn verbeterd, en Augmened Reality en NFC (Near Field Communications) worden ondersteund. Tevens biedt OS 7 de mogelijkheid om persoonlijke data gescheiden te houden van zakelijke data. Ook levert het een scala aan persoonlijke en productiviteits apps.
 

BB-Bold-9790-a11 BB-Bold-9790-b11

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.