Geruchten
13 september 2011 - Ron Smeets

BlackBerry Bold 9790 gefotografeerd

BlackBerry heeft de afgelopen weken de nodige nieuwe toestellen gepresenteerd. Intern gaat het echter bepaald niet crescendo met de Canadese toestel fabtikant. De omzet, winst en het marktaandeel lopen terug.

De roep om eens wat anders te ontwerpen dan telkens een variant op hetzelfde (Bold en Curve) thema wordt ook steeds groter. De zilveren, hoekige, BlackBerry Bold 9980 zou daaraan kunnen voldoen, maar vandaag werd de BlackBerry Bold 9790 gespot en die blinkt niet bepaald uit in innovativiteit op design gebied. Letwel, dit zijn nog onbevestigde geruchten natuurlijk, maar toch.

De meest opvallende 'nieuwe feature'' van de Bold 9790 is het formaat. Op de gelekte foto's is hij te zien naast de Bold 9900 en daarop is het verschil in grootte duidelijk zichtbaar. De Bold 9790 wordt een stuk kleiner. De specs zouden, zo luiden de geruchten, wel hetzelfde zijn.

BB-Bold-9790-a BB-Bold-9790-c BB-Bold-9790-b BB-Bold-9790-d

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.