Toestellen
28 oktober 2010 - Ron Smeets

BlackBerry Bold 9780 officieel onthuld

De BlackBerry Bold 9780 was al diverse keren online te zien en Cowboy Dennis heeft hem vorige week zelfs al enkele dagen onder handen kunnen nemen.

Gisteren heeft RIM het toestel uiteindelijk ook officieel onthuld in Nederland. Het moet de opvolger worden van de Bold 9700 en dat is ook goed te zien. Of eigenlijk niet, want uiterlijk lijken de 9700 en de 9780 'n ééneiige tweeling ;-)

De verschillen zitten dan ook ín het toestel en de doos. De Bold 9780 draait op BlackBerry OS6, dus met Universal Search, de nieuwe BlackBerry Messenger en de verbeterde (WebKit) browser. Verder heeft hij een 5 megapixel camera (was 3.2), 512MB intern flashgeheugen (was 256) en je krijgt er standaard een 2GB microSD geheugenkaart bij. De overige specs zijn hetzelfde gebleven: WiFi, GPS, Bluetooth en UMTS/HSDPA support zijn dus ook weer gewoon aanwezig. BB-Bold-9780-Black-front

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.