Toestellen
21 oktober 2009 - Ron Smeets

BlackBerry Bold 9700 nu officieel

Het zat er al een tijdje aan te komen en het toestel is inmiddels al zo vaak gespot, gelekt en ge(p)reviewd dat RIM eigenlijk niet veel nieuws meer te vertellen had toen men zojuist de officiele aankondiging van de komst van de BlackBerry Bold 9700 wereldkundig maakte.

Sterker nog, het belangrijkste nieuws waar we op zaten te wachten, de prijs van het toestel, is nog steeds niet bekend. De releasedatum min of meer wel. Volgens het persbericht zal de BlackBerry Bold 9700 in November wereldwijd in de winkels gaan verschijnen.

Uiterlijk lijkt de nieuwe Bold zeer veel op zijn voorganger. Een van de grootste verschillen is nog wel de vervanging van de trackball door een trackpad. Die trackball was overigens onderwerp van een van de meest vervelden bugs waarmee de eerste Bold te maken heeft gehad. Die kraakte nogal eens en werkte daardoor niet altijd even optimaal. Op zich vreemd want BlackBerry gebruikte die technologie al langer, maar goed, nu hebben ze dat dus veranderd.

Van binnen valt vooral het gebruik van BlackBerry's nieuwste versie van het besturings systeem op. Over OS 5.0 zijn online al diverse, redelijk positieve, (p)reviews gepost dus ook daar lijkt RIM weer een stap in de goede richting mee gedaan te hebben. Verder zijn de specs van de nieuwe Bold niet echt veel anders dan van zijn voorganger. WiFi, GPS, UMTS en HSDPA support, Bluetooth met A2DP, een 3.5mm audio aansluiting, 2.4inch (480x360) display en microSD geheugenkaart gleuf zijn allemaal standaard ook weer aanwezig. De camera heeft wel een upgrade gekregen. De Bold 9700 heeft een 3.2 megapixel versie aan boord.

Nu is het natuurlijk zaak dat ik zo snel mogelijk een toestel in handen krijg ;-) Bij de eerste Bold was ik na enkele weken blij dat ik het toestel weer mocht inleveren. Hopelijk gaat dat nu anders verlopen. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.