Geruchten
26 april 2010 - Ron Smeets

BlackBerry Bold 9650 en Pearl 3G gelekt

Ze zouden eigenlijk pas later deze week, tijdens RIM's eigen WES event in Orlando, officieel onthuld gaan worden, maar dankzij The Street, liggen enkele specs en eerste officiele foto's van de BlackBerry Bold 9650 en Pearl 3G vandaag al 'op straat'.

De BlackBerry Bold 9650 zal in zowel een GSM als een CDMA uitvoering op de markt gaan komen, terwijl de Pearl 3G alleen in een GSM versie verschijnt.

De specs van de Bold 9650 bevatten, naast quad-band GSM met GPRS en UMTS support, onder andere een 3.2 megapixel camera, GPS en WiFi. De Pearl 3G krijgt quad-band GSM met tri-band UMTS support, een 3.2 megapixel camera, GPS en WiFi. Kortom, tot zover vergelijkbaar met de nieuwe Bold. Het grootste verschil tussen beide toestellen is natuurlijk het uiterlijk. De Bold heeft een volwaardig qwerty toetsenbord tewijl de Pearl 3G het moet doen met een zogenaamd half-qwerty toetsenbord (twee letters per toets).

Voor meer specs en de eventuele Europese beschikbaarheid zullen we de officiele berichtgeving van RIM moeten afwachten. blackberry-wes-leaks Foto via: Engadget.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.