Nieuws
07 december 2011 - Ron Smeets

BlackBerry BBX wordt BlackBerry 10

In oktober kondigde RIM aan dat de nieuwe versie van het BlackBerry OS, eerder bekend als QNX, BBX zou gaan heten. Welnu, dat mag dus niet. Die naam was namelijk al geclaimd, en beschermd, door BASIS International, een software ontwikkelaar.

BASIS International spande een zaak aan tegen RIM over de BBX naamgeving en de software ontwikkelaar is deze week als winnaar uit de bus gekomen. RIM heeft nu dus besloten om BBX verder door het leven te laten gaan onder de naam BlackBerry 10.

Dat maakte de Canadese fabrikant middels een tweet bekend tijdens DevCon in Azië. De Amerikaanse rechter die oordeelde over de zaak tussen BASIS en RIM gaf aan dat de twee bedrijven weliswaar geen directe concurrenten van elkaar zijn maar dat er toch onder consumenten verwarring over zou kunnen ontstaan. Vooralsnog is het verbod op de naam BBX door RIM van tijdelijke aard, de Canadezen hebben al laten weten dat de naam niet nogmaals veranderd wordt. BlackBerry 10 is dus definitief de nieuwe naam voor BBX.

Via: Tweakers

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.