Geruchten
02 oktober 2012 - Ron Smeets

BlackBerry Aristo specs gelekt

De afgelopen dagen (en weken) zijn diverse afbeeldingen, video's en specificaties gelekt van nieuwe, nog niet officeel onthulde, BlackBerry 10 toestellen. Natuurlijk zijn het allemaal nog geruchten en duurt het nog tot begin 2013 voordat RIM de eerste BB10 smartphones zal presenteren aan de wereld.

Na de Londen, Laguna en een qwerty model is het vandaag de beurt aan de BlackBerry Aristo (codenaam). Dit toestel zou, als de geruchten kloppen, ook weer een full touchscreen BlackBerry worden.

Afbeeldingen van de BlackBerry Aristo zijn er nog niet, maar uit de specs kun je wel afleiden dat dit een heus multimedia monster kan worden.

De gelekte specs:
- 4.65 inch OLED display (1280 x 720) en OCTA glas
- Een quad core 1.5 GHz Qualcomm APQ8064 Krait processor
- 2 GB RAM
- 16 GB intern geheugen + microSD uitbreiding (max 16 GB)
- 3G en 4G (Lte) support
- Mobile Hotspot (tethering)
- 8 megapixel camera met LED flitser en full HD video opname functie
- 2 megapixel front camera met 720p video opname functie
- WiFi, (A-)GPS, Bluetooth en NFC aan boord
- microUSB, microHDMI
- DLNA en WiFi direct support
- Stereo speakers
- 2800 mAh accu
- 136 x 68 x 8.85mm (hxbxd)
- BlackBerry 10 OS

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.