Nieuws
24 juli 2009 - Redactie MobileCowboys

BlackBerry AppWorld gaat open voor Nederlandse ontwikkelaars

Research In Motion lanceert op 26 Juli een nieuwe portal waarop onafhankelijke ontwikkelaars hun applicaties voor BlackBerry App World kunnen aanbieden. Met ingang van 31 Juli zal BlackBerry's applicatie winkel behalve in Nederland en België ook in Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Luxemburg, Ierland en Portugal beschikbaar zijn.

Om een applicatie in de BlackBerry App World te plaatsen, loggen ontwikkelaars in op de portal en volgen een eenvoudig stappenplan. Op de nieuwe portal kunnen ontwikkelaars verschillende versies van hun applicatie uploaden in meerdere talen en voor diverse toestellen.

Daarnaast kunnen ze gelokaliseerde omschrijvingen invoeren en beschikbaarheid per land en telecomprovider weergeven. Ontwikkelaars die zich hebben geregistreerd kunnen hun applicaties rechtstreeks uploaden. Als deze zijn goedgekeurd, kunnen ze zelf bepalen wanneer de applicatie beschikbaar komt. Ook hebben ze via een link toegang tot hun eigen App World-pagina die gegevens bevat over applicaties die ze hebben gepubliceerd.

Alle ontwikkelaars die voor eind september 2009 hun applicatie(s) hebben ingevoerd, maken kans op een prijs van 75.000 of 25.000 (voor de tweede plek) dollar. In de aanloop naar de BlackBerry Developer Conference, die plaatsvindt van 9 tot en met 12 november 2009 in San Francisco, organiseert het BlackBerry Partners Fund een competitie voor de meest innovatieve BlackBerry-applicaties. Elke maand zet het fonds vier applicaties op een shortlist en deze worden gepresenteerd in de BlackBerry App World-carrousel (elke week één) en op de BlackBerry Developer Conference.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl