Nieuws
02 december 2010 - Ron Smeets

BlackBerry App World telt nu 15.000 Apps

RIM heeft gisteren via Twitter bekend gemaakt dat er momenteel zo'n 15.000 apps in de App World te vinden zijn. Daarmee is de applicatiewinkel van RIM nu ongeveer even groot als de OVI Store van Nokia. De Finnen geven geen officiele cijfers maar geschat wordt her en der dat de OVI Store momenteel ook zo'n 15.000 applicaties telt.

Natuurlijk zijn de App Store (meer dan 300.000) en Android Market (meer dan 100.000) nog steeds de marktleiders, maar BlackBerry doet het dus lang niet slecht en bovendien is kwaliteit tot op zekere hoogte ook belangrijker dan kwantiteit.

Waar wel rekening mee gehouden moet worden is het feit dat bij de 15.000 items die in de BlackBerry App World staan ook 3800 thema's en 3200 e-books en verwijzingen erbij geteld worden en dat de zogenaamde third party apps van aanbieders die niet in de App World aanwezig zijn niet meegerekend worden. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.