Nieuws
25 augustus 2010 - Ron Smeets

BlackBerry App World 2.0 nu live

Naast de App Store van Apple, de Android Market en in mindere mate de Nokia Ovi Store zijn er eigenlijk nog geen echt succesvolle mobiele applicatieswinkels. BlackBerry probeert met de release van de 2.0 versie van hun App World weer een poging te doen om meer BlackBerry gebruikers warm te laten lopen voor Apps op hun 'email-smartphones'

De tijd zal moeten uitwijzen of RIM er dit keer wel in slaagt om uit de schaduw van de drie succesvolle applicatiewinkels te treden of dat ze, net als (voorlopig) de winkels van Samsung (Apps), Sony Ericsson (PlayNow Arena) en Microsoft (Windows Marketplace), nog in de marge blijven opereren.

De nieuwe versie van BlackBerry App World, precies een jaar na de release van versie 1.0 hier in Nederland en België, bevat weliswaar een aantal leuke nieuwe features, maar het zal toch vooral het aanbod van goede apps zijn die voor een groot deel het succes gaat bepalen, of denken jullie daar anders over. Enfin, hieronder een opsomming van de nieuwe functies van de BlackBerry App World.

Nieuwe betalingsmogelijkheden
- Via PayPal kunnen consumenten voortaan applicaties kopen met de belangrijkste kredietkaarten zoals Visa, MaserCard en American Express. Enkele providers zullen hun klanten ook toelaten om hun aankopen meteen op de maandelijkse rekening van de provider terecht te laten komen. Momenteel is dit nog enkel mogelijk in de USA.

Makkelijker ontdekken van applicaties
- Een nieuwe onderverdeling van de tabs voor de lijst van applicaties maakt het voor de gebruiker makkelijker om horizontaal door de Top 25 van gratis Apps, de Top 25 van betaalde Apps en de Top 25 thema’s te scrollen, evenals door de lijst van recente geupdate apps te navigeren;
- BlackBerry App World 2.0 ondersteunt ook QR barcode scanning, waarmee gebruikers QR codes van allerhande applicaties van internet, advertenties, brochures etc. kunnen scannen. BlackBerry App World vindt snel die bepaalde applicatie terug, en zal automatisch de downloadpagina en informatie over de applicatie openen.

BlackBerry ID
- BlackBerry ID is een gebruikersidentificatiesysteem dat gebruikt kan worden op BlackBerry App World. Met BlackBerry ID (toestelonafhankelijk), kunnen gebruikers via een wachtwoord toegang krijgen tot hun persoonlijke bibliotheek van gratis en aangekochte applicaties, via een My World folder in BlackBerry App World 2.0;
- BlackBerry ID kan (optioneel) ook een beveiligd document bijhouden over de rekeninginformatie van de gebruiker, inclusief alle kredietkaarten, PayPal en klanteninformatie van de provider.

Updates voor verkopers/leveranciers van applicaties
- Een reeks nieuwe features voor verkopers/leveranciers omvat onder andere een nieuw Vendor Credit System, een mogelijkheid om de creditgeschiedenis te bekijken, credit promotiecodes en de mogelijkheid om namen van applicaties en verkopers te deactiveren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.