Geruchten
15 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

'BlackBerry al op zoek naar kopers sinds 2012'

Twee anonieme bronnen die goede banden hebben met BlackBerry, vertelden aan Bloomberg dat het bedrijf al sinds 2012 pogingen doet om kopers te vinden. BlackBerry heeft het al tijden zwaar te verduren, mede door de populariteit van Android en iOS. Maar ook Windows Phone is bezig met een opmars en staat inmiddels op de derde plek qua marktaandeel. Bankiers van JPMorgan Chase & Co en RBC Capital Markets zijn ook op zoek gegaan naar geïnteresseerden, maar er bleek te weinig interesse te zijn om BlackBerry over te nemen. 

De neergang van BlackBerry begon al drie jaar geleden, op het moment dat het bedrijf te traag reageerde op alle innoverende producten van Apple die op de markt verschenen. Sneller dan ze hadden verwacht, ging dit ten koste van de verkoop van de producten van BlackBerry. Het vernieuwde mobiele besturingssysteem BlackBerry 10 wist dit jaar geen hoge ogen te gooien, maar liefst zes jaar nadat Steve Jobs de iPhone onthulde. 

BlackBerry heeft in de tussentijd een speciale commissie aangesteld om de toekomst van het bedrijf te onderzoeken. Één van de mogelijkheden is dus het bedrijf verkopen, maar dat lijkt nog ver weg te zijn als er geen kopers zijn die zich melden. De commissie gaat onderzoeken hoe de waarde van het bedrijf kan worden verhoogd en hoe BlackBerry 10 beter verkocht kan worden. Ook gaat het bedrijf gewoon door met het uitrollen van BlackBerry Messenger voor meerdere platformen.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl