Geruchten
28 maart 2008 - Ron Smeets

BlackBerry 9000 gespot en gefilmd

Het toestel rechts op de foto hierboven is de eerste echte actiefoto van de nieuwste BlackBerry 9000 die al langer in het geruchtencircuit ronddoolt.

Zo op het eerste gezicht lijkt RIM de volgende toestel fabrikant te zijn die de chrome accenten (ring rondom het toestel) van de iPhone geadopteerd heeft.

Verder lijkt de BlackBerry 9000 ook weer uitgerust te zijn met een fysiek qwerty toetsenbord en dus niet met een full-touchscreen front zoals in eerdere geriuchten gemeld werd. Gelukkig hebben de boys van RIM ook het bijzonder handige scroll-balletje gehandhaafd.

Andere specs die genoemd worden zijn WiFi en HSDPA support.

Hieronder staan nog enkele foto's en een videodemo van de nieuwe User Interface die, al zeg ik het zelf, er ook niet verkeerd uit ziet.


BlackBerry 9000 UI from Engadget on Vimeo.Gerelateerde links:
Geen nieuws van BlackBerry in Barcelona
Foto's van de nieuwe BlackBerry 9000 serie
Touchsreen-only BlackBerry op komst?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.