Geruchten
29 augustus 2006 - Ron Smeets

BlackBerry 8705 en 8800 op komst?!

Een van de meest betrouwbare insiders in de Amerilkaanse mobiele markt, 'Boy Genius', meldt dat RIM binnenkort, maar niet voor 2007, twee nieuwe BlackBerry toestellen uit zal brengen.

Het gaat om de 8705 en de 8800. De eerste is feitelijk een ge-upgrade 8700 met kleine aanpassingen zoals HAC (Hearing Aid Compatibility) en zal dus geen potten breken.

De 8800 daarentegen wordt wel een compleet nieuw toestel dat nog het meest zal lijken op de 8100 (Pearl) die overigens ook nog uit moet komen (medio september in de VS). De 'Gamma Ray', zoals de 8800 gedoopt is, zal platter zijn dan de 8100 en een volledig QWERTY toetsenbord hebben. De belangrijkste features zijn echter een trackball in plaats van het bekende scrollwheel. WiFi support en een microSD memory card slot.

De reden om het scroll wheel te vervangen door een trackball heeft alles te maken met de wens van RIM (en de markt) om plattere toestellen te produceren. Nadeel is wel dat de camera die de 8100, voor BlackBerry, uniek maakt bij de 8800 niet terug te vinden zal zijn.

Hoewel 'Boy Genius' niet vaak ernaast zit als het gaat om het uiteindelijke waarheidsgehalte van zijn bronnen moeten we er natuurlijk toch rekening mee houden dat het nog steeds geruchten zijn! Foto's zijn er ook nog niet.Gerelateerde links:
Specs van de BlackBerry 8100 online
Foto's en video's van de BlackBerry 8100
Blackberry 8100 heeft camera aan boord
De 8707v: Eerste UMTS BlackBerry
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.