Geruchten
03 november 2005 - Ron Smeets

BlackBerry 7130e gespot

Op de site van Bell Canada zijn foto's gepubliceerd van de eerste EV-DO Blackberry die ook nog eens meer op een GSM lijkt dan we tot nu toe van BlackBerry gewend zijn.

Daarmee voorzie ik in ieder geval meteen problemen met het mailen. Zonder keyboard zal de gebruiker zijn emails waarschijnlijk met een virtueel toetsenbord (a la P910) of in SMS-stijl met het keypad moeten intypen. Daarmee gaat direct een van de sterke punten van de huidige BlackBerries in rook op.

Omdat de foto's waarschijnlijk 'gelekt' zijn, zo meld althans Phonescoop, is nog niets bekend over prijzen en releasedata.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.