Nieuws
12 oktober 2011 - Ron Smeets

BlackBerry 7 toestellen zijn een succes, maar hoe lang nog?

Uhm, dit onderzoek zal ongetwijfeld gedaan zijn vóórdat de huidige problemen, die voor gebruikers in Europa, Azië, het Midden Oosten, Afrika en delen van Zuid-Amerika de derde dag ingegaan zijn, bij BlackBerry begonnen.

Daarnaast is het een Noord-Amerikaans onderzoek, een van de regio's waar alle BlackBerry diensten nog gewoon functioneren.

Normaal is zo'n onderzoek, gericht op Canada en de VS, natuurlijk voor ons niet zo interessant, maar in het licht van de huidige problemen vond ik het wel aardig om er een kort berichtje aan te wijden ;-) Bovendien spreken de onderzoekers die het succes voor BlackBerry 7 toestellen (zoals de Bold Touch 99810 en de Bold 9900) van wereldwijde belangstelling en verkoopcijfers.

Cannacord, de analisten die het onderzoek uitgevoerd hebben, heeft namelijk becijferd dat de eerste BlackBerry 7 toestellen in september als warme broodjes over de toonbanken gegaan zijn. Dat is natuurlijk goed nieuws voor RIM, maar ik denk, nee weet, dat de verkoop deze maand, hier in Nederland en de rest van de werelddelen waar BlackBerry gebruikers al drie dagen bijna onofgebroken verstoken zijn van mobiel internet, PING / BBM en email, gaat tegenvallen ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.