Geruchten
18 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

'BlackBerry 12 tot 13 dollar per aandeel waard na uitkoop'

BlackBerry hoopt van de ondergang gered te worden, wellicht door een uitkoop. Verschillende analisten bekeken hoeveel het bedrijf na een uitkoop waard zou zijn. De gegevens die naar voren kwamen, zijn niet echt bemoedigend voor BlackBerry. Eerder werd gedacht dat het bedrijf 14 à 15 dollar per aandeel waard zou zijn, maar volgens Nomura Equity Research is dit eigenlijk nog een stuk lager, namelijk 12 tot 13 dollar per aandeel.

Het blijft voor BlackBerry nog eventjes spannend of ze überhaupt wel een koper zullen gaan vinden. Eerder deze week werd al wel duidelijk dat topman Thorsten Heins van BlackBerry er goed van af zal komen als het bedrijf uitgekocht zal worden: hij krijgt ruim 55 miljoen dollar mee als het bedrijf wordt verkocht en hij door de nieuwe eigenaren van het bedrijf uit het bestuur wordt gezet. Dit bleek uit een verklaring van het bedrijf die in juli is goedgekeurd door de aandeelhouders van BlackBerry.

Een fors bedrag dus, inclusief bonussen en aandelenpakket. Het bedrag is gebaseerd op de koers van het aandeel BlackBerry aan het einde van het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar van het bedrijf. Maar tot die tijd moet het bedrijf in spanning afwachten op een koper, of op een andere partij die interesse heeft om samen te werken met het bedrijf. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl