Nieuws
10 september 2014 - Ron Smeets

BlackBerry 10 vs iOS 8 volgens de Canadese fabrikant

Bij BlackBerry hebben ze gisteren ongetwijfeld ook gekeken naar de presentatie van de nieuwe iPhones, Apple Watch, Pay en de berichten rondom de uitrol van iOS 8. De Canadese fabrikant denkt (wederom) aan een comeback aan de smartphone top. Daarom presenteren ze over een kleine twee weken, 24 september, in ieder geval al de PassPort.

Intussen hebben ze in Canada eens vergeleken welk van de twee besturingssystemen; BlackBerry 10 en iOS 8, nu het meest geschikt is voor de (zakelijke) smartphone gebruiker.

Ze noemen het de BlackBerry FactCheck, maar wel met een hoog gehalte 'Wij van WC Eend adviseren...' Maar goed; de overeenkomst die beiden hebben is in ieder geval dat ze gelieerd zijn aan één merk. Kies je voor het ene OS, dan kies je automatisch ook voor de toestellen van die fabrikant.

Het zal ook niemand verbazen dat een van BlackBerry's meest prominente argumenten de beveiliging is. PINS en wachtwoorden, native apps waarvan de permissies (wie mag wat wel en vooral wat niet) per gebruiker in te stellen zijn, betere encryptie en diensten als BlackBerry Protect en BBM Protected messaging worden genoemd als belangrijke pre's vergeleken met iOS 8. Verder beargumenteert BlackBerry ook dat hun klanten veel productiever zijn met voordelen als toestellen die een betere accu hebben, de BlackBerry Hub en Documents to Go. En de BlackBerry experience is voor zakelijke gebruikers veel beter, aldus de Canadezen. Hieronder de complete presentatie met alle vergelijkingen en argumenten. Zeg het maar zakelijke gebruikers. Wordt het (weer) een iPhone of toch (terug naar) de BlackBerry?

BlackBerry 10 v. Apple iOS 8: Who packs a punch for enterprises? from BlackBerry
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.