Nieuws
15 mei 2012 - Ron Smeets

'BlackBerry 10' toetsenbord op een gejailbreakte iPhone

Twee weken geleden liet RIM tijdens BlackBerry World nog niet al te veel zien van het nieuwe BlackBerry 10 OS. Een van de features die daar wel wat handen op elkaar kreeg was de demo van het nieuwe virtuele (on-screen) toetsenbod.

Daarin is namelijk de woordvoorspelling zo intellegent geworden dat het toetsenbord niet alleen het woord dat je typt voorspelt maar min of meer begrijpt welke woord (of woorden) hoogstwaarschijnlijk daarna volgen. Die worden vervolgens 'onder' verschillende toetsen geroond en kun je met een klik aan je tekst (zin) toevoegen.

Zoals alle (virtuele) toetsenbord tools (T9 en Swype bijvoorbeeld) zal ook dit vooral een kwestie van wennen worden voordat je er goed en snel mee gaat leren typen, maar het zag er wel bijzonder handig uit. Ik zeg zag want gelegenheid om het zelf te testen werd tijdens BlackbBerry World nog niet geboden.

Welnu, een iOS ontwikkelaar, Mario Hros, heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan het Octopus Keyboard met vergelijkbare voorspellende functies. De tool bevind zich nog in de alpha (test) fase, maar werkt wel al zoals je in onderstaande videodemo kunt zien. Het Octupus Keyboard is nog niet beschikbaar. Bovendien zal hij, als het klaar is, alleen in de Cydia App Store komen te staan. Ofwel, je hebt dus een gejailbreakte iPhone nodig.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.