Nieuws
15 december 2012 - Ron Smeets

BlackBerry 10 toetsenbord corrigeert vergeten spaties

De fysieke qwerty toetsenborden van BlackBerry toestellen zijn al meer dan 10 jaar extreem goed. Bij de touchscreen toetsenborden is RIM er de afgelopen jaren echter nog niet in geslaagd om met iets goeds te komen (denk aan de eerste Storm met zijn 'surepress' toetsenbord).

In BlackBerry 10 moet dat gaan veranderen. Als we de heren van RIM zelf mogen geloven wordt de toetsenbord ervaring van BlackBerry 10 de nieuwe 'touchscreen keyboard standaard'. Vivek Bhardwaj gaf gisteren weer een paar details prijs waarbij het corrigeren van 'vergeten' spaties tussen woorden het meest in het oog srpong.

Verder sprak hij ook over de layout van het toetsenbord. De afsonderlijke toetsen hebben een zogenaamd edge-to-edge design zodat ze beter 'bereikbaar' zijn. Hieronder een video waarin Vivek spreekt over 'Space inference' en de layout van het BlackBerry 10 toetsenbord:

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.