Nieuws
09 oktober 2012 - Ron Smeets

BlackBerry 10 toestellen komen mogelijk pas in maart 2013

Toen RIM een tijdje geleden aankondigde dat de lancering van de eerste BlackBerry 10 toestellen niet meer dit jaar zou plaatsvinden maar begin 2013 was dat al geen al te best nieuws. Tijdens BlackBerry World, begin mei, werd aanvankelijk de hoop uitgesproken dat de eerste BB10 toestellen dit jaar al in de winkels konden liggen.

Begin september zei de marketing directeur van RIM nog dat de eerste BlackBerry 10 toestellen in januari of februari (2013) verwacht konden worden. Welnu, een analist van Jeffries claimt nu te weten dat ook die 'datum' niet gehaald gaat worden. Maart 2013 is waarschijnlijker.

Op zich is dat, als het klopt, natuurlijk een uitstel van niks als je dat vergelijkt met de oorspronkelijke BlackBerry 10 release datum die RIM voor ogen had; de winter van 2011 - 2012. Maar toch, weer een maand langer wachten betekent voor RIM zelf ook nog een maand met dalende marktaandelen en achterblijvende omzetten. De eerste BlackBerry 10 toestellen moeten toch echt in de winkel liggen voordat het herstel van RIM en BlackBerry kan beginnen, als dat al begint.

Bron: CNET

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.