Nieuws
18 september 2012 - Ron Smeets

BlackBerry 10 Jam Amsterdam start met 'wachten is moeilijk'

Vandaag is de BlackBerry 10 Jam World Tour neergestreken in Amsterdam. Bij binnenkomst werd al meteen duidelijk dat hier geen hands-on met een recentrer BlackBerry 10 Dev Alpha toestel voor de aanwezige pers gepland zal staan, helaas. Dat wordt pas op 28 september, daags na de BlackBerry 10 Jam in de VS waar wél enkele belangrijke aankondigingen gedaan worden.

In dat kader was de video van Alec Saunders die, samen met zijn team, een BlackBerry versie van Tom Petty's The Waiting is the Hardest Part, al heel toepasselijk. Maar het was ook leuk om te zien dat Alec en zijn team precies begrijpen waar de schoen voor een groot deel wringt bij BlackBerry 10; wachten.

Natuurlijk is dat deels ook wel weer te verklaren. De ontwikkeling van een nieuw OS is nu eenmaal geen kleine operatie. Bij RIM zijn ze in ieder geval hard aan het werk, als ze geen video's aan het opnemen zijn ;-)) en ik ben nog altijd zeer benieuwd naar het eindresultaat. De eerste demo's hier en enkele maanden geleden zagen er al veelbelovend uit.

De video van Alec Saunders mocht helaas niet gefilmd worden en ik heb hem zo gauw ook nog nergens anders, online, gezien. In de tekst zaten wel een paar leuke, en actuele uitspraken, aangevuld met wat (kleine) sneertjes naar de concurrentie; Android en iOS. Daar heb ik wel een paar foto's van gemaakt. Het begint goed met de voorspelling dat BB10 heel goed wordt, maar dat kan iemand van RIM natuurlijk ook niet anders beweren ;-)

De originele video, van Tom Petty, kun je hier bekijken, puur om een gevoel te krijgen van de sfeer van het nummer.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.