Nieuws
29 november 2012 - Ron Smeets

BlackBerry 10 Dev Alpha C met qwerty toetsenbord op komst

RIM heeft vandaag aangekondigd dat de fabrikant binnenkort de eerste Dev Alpha C BlackBerry 10 toestellen met een fysiek qwerty toetsenbord gaat uitdelen aan ontwikkelaars.

In totaal worden 1500 exemplaren beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars die er een willen ontvangen moeten zich via een puntensysteem 'kwalificeren'. De meeste punten kunnen, natuurlijk, vergaard worden wanneer een ontwikkelaar zogenaamde gevertificeerde 'Built for BlackBerry' apps indient.

afbeeldingen van de BlackBerry Dev Alpha C zijn er nog niet. Het toestel hierboven is afkomstig uit een van de vele BB 10 geruchten van de afgelopen maanden. 

Het puntensysteem ziet er als volgt uit:
- 50 punten voor 'geconverteerde' Android Apps (naar BB10)
- 250 punten voor ander apps (Natve, BB WebWorks, Adobe Air)
- 1500 punten voor gecertificeerde Built fot BlackBerry apps
- 200 punten voor ontwikkelaars die ook een BB 10 Dev Alpha A/B hebben
- 200 punten voor BlackBerry Elite leden 

De BlackBerry App World store heeft ook een nieuwe naam gekregen. Die heet vanaf nu gewoon 'BlackBerry World.

Bron: BlackBerry (hier kunnen ontwikkelaars zich ook aanmelden voor een Dev Alpha C toestel)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.