Nieuws
11 oktober 2012 - Ron Smeets

BlackBerry 10 Apps kunnen nu worden gepubliceerd

RIM heeft weer een stapje vooruit gezet in de ontwikkeling van BlackBerry 10. Gisteren maakte de Canadese fabrikant namelijk bekend dat ontwikkelaars vanaf nu BlackBerry 10 Apps ter goedkeuring (en publicatie) kunnen aanleveren.

RIM zegt dat alle Apps die vanaf nu aangemeld worden, na goedkeuring, in ieder geval in de BlackBerry App World zullen staan wanneer de eerste BlackBerry 10 toestellen op de markt komen. Dat is ergens in het eerste kwartaal van 2013, vermoedelijk in maart.

Zoals alle makers van een smartphone OS en platform realiseert ook RIM zich al geruime tijd dat zonder, relevante, apps een platform ten dode opgeschreven is. Maar het eindigt niet bij een 'App Store'. Ontwikkelaars willen tegenwoordig ook zoveel mogelijk zekerheid krijgen dat hun duur betaalde (de ontwikkeling) apps ook geld gaan opleveren.

RIM heeft daarvoor het zogenaamde 'Certificatie programma'. Een app die door RIM in die categorie ondergebracht wordt zal gegarandeerd 10.000 dollar opleveren in de eerste 12 maanden na publicatie. Wanneer een app die omzet niet redt door downloads, dan betaalt RIM het verschil. Een aardig lokkertje voor ontwikkelaars. Hoe je als ontwikkelaar de BlackBerry 10 Apps moet aanleveren kun je hier nalezen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.