Nieuws
30 april 2014 - Redactie MobileCowboys

BlaBlaCar: Carpoolen met je smartphone

Je auto delen via je smartphone. Dat klinkt heel 2014, toch? We delen tegenwoordig immers al bijna alles met elkaar via smartphone en tablet. Toch is carpoolen, enkele uitzondering daargelaten, tot nu toe nooit echt een succes geworden.

De bedenkers van BlaBlaCar hopen daar met een app verandering in aan te brengen. Het aanbieden en vinden van carpoolritten wordt met behulp van de smartphone app namelijk een stuk toegankelijker. Ok, je moet nog altijd de bereidheid ontwikkelen om collegae, of andere passagiers, mee te nemen. En als passagier zul je moeten wennen aan het feit dat je een beetje afhankelijk wordt van een andere chauffeur dan jezelf. Dat hoort nu eenmaal bij carpoolen.

Met BlaBlaCar kun je carpool ritten aanbieden en zoeken of boeken. Bij elke rit worden ook meteen de (gedeelde) kosten weergegeven. Bovendien kunnen chauffeurs beoordeeld worden zodat je ook weet met wie je meerijdt. Een beroordelingssysteem voor passagiers heb ik nog niet kunnen ontdekken. Dat zou ook wel handig zijn ;) Maar goed, de vraag is natuurlijk of we eerder geneigd zijn om onze autoritten te delen met anderen als we dat via een app kunnen doen. Vooralsnog is de BlaBlaCar app overigens alleen verkrijgbaar voor Android gebruikers, maar de iOS versie verschijnt op korte termijn, aldus de makers.

Uit het persbericht:
Via de app is het zowel mogelijk om een rit te zoeken als een rit aan te bieden. Voor de bestuurders is het een mogelijkheid om de kosten te delen en ook voor de passagiers is het een goedkope manier om richting plaats van bestemming te reizen. Gebruikers van de app kunnen eenvoudig een profiel aanmaken of aanpassen en met andere leden in contact komen. Alle profielen worden door het toegewijde Member Relations-team handmatig gecontroleerd. Daarnaast biedt BlaBlaCar de mogelijkheid om bestuurders te beoordelen, waardoor een onderling ‘rating’-systeem bestaat om de betrouwbaarheid van het platform te bevorderen. Elk lid heeft een gebruikersniveau dat stijgt naarmate het profiel uitgebreid wordt, het aantal positieve beoordelingen toeneemt en iemand langer lid is van BlaBlaCar.

Gebruikers kunnen via de app zien welke prijs wordt geadviseerd voor een bepaalde rit. Dit om ervoor te zorgen dat bestuurders het platform niet gebruiken om winst te maken. Het doel is om kosten te delen. Het is via één klik mogelijk om een ander lid van de BlaBlaCar-community te bellen, waardoor je snel een rit kunt afspreken en besparen op je uitgaven. BlaBlaCar houdt rekening met de persoonlijke voorkeur van de gebruiker door inzicht te bieden in het recent zoekgedrag en de navigatiegeschiedenis. De zoekresultaten worden gefilterd op onder andere tijd, prijs en de rijervaring van de bestuurder. 

Enkele screenshots van de app:

BlaBlaCar-screens-a BlaBlaCar-Screens-b

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl