Social Media
09 november 2013 - Nichal Joosse

Bitstrips: je vindt het geweldig of je haat het enorm

Wanneer je dit bericht leest en je hebt geen social media, dan heb je vermoedelijk geen flauw idee waar ik het over heb. Maar wanneer je een verstookte Facebook-gebruiker bent, dan heb je het vast en zeker zien langskomen. Bitstrips. Sommigen vinden het geweldig en anderen voelen zich geneigd om Facebook te verwijderen wanneer ze zien dat hun timelines overspoeld worden met deze striptekeningen. Bitstrips is een app voor iOS en Android waarmee je striptekeningen kunt maken van jou en je vrienden.

In de app heb je de mogelijkheid om een karakter van jezelf te maken, waarbij je een enorme keuze hebt om je karakter te perfectioneren. Vervolgens heb je de keuze uit een groot aantal striptekeningen waaruit je kunt kiezen. Je kunt ook een striptekening laten maken van jou samen met een goede vriend of vriendin. Wanneer diegene geen Bitstrips heeft, kun je ook een karakter maken van deze persoon. Maar wanneer deze persoon wel Bitstrips heeft, dan zie je meteen zijn of haar karakter in de striptekening terug.

Bitstrips worden meteen op Facebook geplaatst, maar je hebt sinds kort ook de keuze om de striptekening te maken zonder Facebook te gebruiken. De striptekening kan dan ook gedeeld worden via social media of gewoon via een gesprek op WhatsApp. Maar wanneer je het helemaal niks vindt, zul je toch eventjes een maandje moeten wachten totdat de hype voorbij is. Ook kun je Bitstrips simpel blokkeren via Facebook, al werkt dit niet wanneer iemand de afbeelding niet via Bitstrips uploadt maar gewoon rechtstreeks als een normale upload.

Bitstrips: leuk of vervelend? Ik hoor het graag in de reacties! 

Over de auteur: Nichal Joosse