Entertainment
16 juni 2008 - Redactie MobileCowboys

Bioscoopkaartjes direct op je mobiele telefoon

PERSBERICHT - MobiCodes uit Arnhem en Rebiticks Software uit Steenwijk introduceren in samenwerking met het City Theater in Steenwijk de eerste MobiTickets voor bioscopen in Nederland.

MobiTickets zijn kaartjes die als een eenvoudig sms-bericht naar je mobiele telefoon worden gestuurd.

De sms bevat een unieke barcode plus informatie over de film, tijd, zaal, rij en stoelnummer. De bioscoopbezoeker laat in de bioscoop gewoon het sms’je door een medewerker scannen om toegang tot de film te krijgen. Puur gebruiksgemak dus, het betekent nooit meer in de rij staan om een kaartje te kopen!

Voor de bioscoopeigenaar hebben MobiTickets nog andere voordelen. Zo is hij ervan verzekerd dat gereserveerde plaatsen zijn betaald en kan hij de berichten niet alleen gebruiken als toegangsbewijs, maar ook als coupon of voucher om een aanbieding te doen. Bijvoorbeeld ‘twee voor de prijs van één’ aanbiedingen of korting op een consumptie in de pauze. MobiTickets zijn daarnaast ook milieuvriendelijker dan gedrukte papieren kaartjes.

Arnold Cornelis, Managing Director van MobiCodes zegt over deze introductie: “MobiTickets zijn niet nieuw, maar het gebruik ervan neemt internationaal razendsnel toe. Dat geldt ook voor andere toepassingen van mobiele barcodes, zoals de kortingcoupons en vouchers van retailondernemers.

Momenteel nemen onze ‘mobile boarding passes’ voor de luchtvaartindustrie de grootste vlucht. Wij zijn trots dat we met deze introductie voorop lopen in een markt die wereldwijd in hoog tempo groeit.”

Ludie Vos, directeur van het City Theater: “Wij zijn altijd op zoek naar innovatieve manieren om het gebruiksgemak en de beleving van onze bezoekers te vergroten. Inmiddels kunnen onze bezoekers dus niet alleen hun eigen zitplaats uitkiezen maar ook direct hun toegangsbewijs op hun mobiele telefoon ontvangen.

Beide innovaties zijn uniek in Nederland. Sinds de start kiest inmiddels ruim 25% van de bezoekers voor een MobiTicket. De volgende stap is dat we bezoekers direct vanaf hun mobiele telefoon bioscoopkaarten kunnen laten selecteren, betalen en ontvangen. Dat wordt momenteel ontwikkeld in samenwerking met onze partner MobiCodes.”Gerelateerde links:
Kaarten voor PinkPop ook mobiel te koop
Mobiel treinkaartjes kopen
VolkerWessels in mobiele ticketverkoop
Inchecken en boarden met je Smartphone
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl