Nieuws
06 augustus 2013 - Nichal Joosse

Biometrisch expert legt uit hoe vingerafdruksensor iOS werkt

Na maanden van geruchten en speculatie dook er vorige maand bewijs op in de broncode van iOS 7 dat toekomstige iOS-apparaten een ingebouwde vingerafdruksensor zullen gaan hebben. Natuurlijk zijn er veel vragen over deze vingerafdruksensor, zoals hoe het gebruikt zal worden en hoe duurzaam het zal zijn. Biometrisch expert Geppy Parziale heeft meer dan 15 jaar aan professionele ervaring in patroonherkenning en machinevisie. Bij InvasiveCode vertelt hij dat Apple een touch-gebaseerde vingerafdruksensor zal gaan gebruiken.

Zo vertelt hij dat constant gebruik van de sensor ervoor kan zorgen dat de vingerafdruksensor niet meer goed zal functioneren. Om dit probleem te vermijden, zal er een speciale laag verschijnen over de sensor die ter bescherming zal dienen. Het touchscreen van de iPhone is op dezelfde manier gemaakt. Anderzijds mag de laag niet te dik zijn, aangezien de elektronen van je lichaam het metalen oppervlak van de vingerafdruksensor anders niet kunnen aanraken, waardoor de sensor nutteloos wordt.

Maar niet alleen het constante gebruik is iets waar je je zorgen over moet maken, zegt hij. Je moet denken aan alle dingen die je op een dag doet en hoe zweterig en vies je handen en vingers soms kunnen worden. Wanneer je gebruik maakt van de vingerafdruksensor, is het belangrijk dat je je handen en vingers goed schoonmaakt. Met al deze 'problemen' is het lastig om te bedenken hoe Apple gebruik zal gaan maken van de vingerafdruksensor. Duidelijk is wel dat Apple waarschijnlijk iets weet wat anderen niet weten, maar dat zullen we in september vanzelf wel gaan zien bij de lancering van de mogelijke iPhone 5S.  

Over de auteur: Nichal Joosse