Nieuws
28 december 2014 - Ron Smeets

Binnenkort support voor Bluetooth toetsenborden in Windows Phone 8.1 Volgende update van het Microsoft OS heeft ook meer Smartwatch functies

Microsoft zal bij de volgende update van Windows Phone 8.1 een aantal Bluetooth functies inbouwen waar sommige gebruikers ongetwijfeld al langer op wachten. Dat is bekend geworden uit informatie die de fabrikant bij de Bluetooth SIG gedeponeerd heeft. Het betreffende document is daar inmiddels online niet meer te vinden, maar er zijn uiteraard screenshots van die min of meer als bewijs kunnen dienen (zie afbeelding hieronder).

Ten eerste wordt het straks mogelijk om Bluetooth toetsenborden aan een Windows Phone 8.1 toestel te koppelen. Het betreft de toevoeging van het zogenoemde HID 1.1 protocol. Iets dat voor de meeste concurrerende systemen al lang beschikbaar is. Hetzelfde geldt voor de MAP en HOGP protocollen. Die worden gebruikt om Smartwatches aan toestellen te koppelen en de slimme horloges toegang te kunnen geven tot, bijvoorbeeld, SMS berichten en andere data op de smartphone.

Wanneer de volgende, GDR2, update voor Windows Phone 8.1 uitgerold gaat worden is nog niet bekend. Oorspronkelijk wilde Microsoft dit jaar (2014) zowel de eerste, GDR1, als tweede, GDR2, update dit jaar al uitrollen, maar door de vertragingen met update 1 zijn die doelen niet gehaald. Dat wordt dus nog even afwachten

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.