Entertainment
11 maart 2010 - Ron Smeets

Bild mag geen naakte dames in haar iPhone App laten zien

Ik weet niet hoevelen van jullie de Duitse boulevard krant Bild kennen, maar dat is in ieder geval een van de populairste dagelijks verschinende roddelblaadjes bij onze oosterburen. Een van de vaste onderdelen in die krant is de dagelijkse publicatie van een naakte (topless) dame. Gewoon om de roddelkrant ook geliefd te maken bij het mannelijke publiek ;-)

De uitgever wilde die feature op geheel eigen wijze ook laten terugkeren in de iPhone App van de Bild. Daar kon je door met het toestel te schudden het model uitkleden. Na iedere 'Shake' deed de 'Bild Girl' weer een kledingstuk uit. Helaas dacht Apple er iets anders over.

Bij de goedkeuring van de Applicatie stak namelijk de Amerikaanse (misplaatste) preutsheid weer eens de kop op. Apple eiste dat de Bild Girls in de App namelijk minimaal hun bikini aan hielden. Tja, in het land van de onbegrensde mogelijkheden mag je autorijden op je 16e, een vuurwapen kopen vanaf je 18e maar o wee als je een topless dame in beeld wil brengen. Dan valt zo ongeveer het hele land over je heen. Bizar.

Enfin, de censuur van Apple heeft in Duitsland nu in ieder geval geleid tot een discussie waaraan inmiddels ook diverse pers- en uitgevers organisaties openlijk aan deelnemen. Ik ben benieuwd of dat iets zal uithalen. Waarschijnlijk niet. . .

http://www.youtube.com/watch?v=PcNY0VjtNk4

Via: The Guardian

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.