Accessoires
21 augustus 2014 - Ron Smeets

Bijzondere Sony Selfie camera voor dames op komst

Selfies worden nog steeds in grote getalen gemaakt en (online) verspreid. Daarom vond Sony het wel een goed idee om een speciale 'Selfie Camera' te ontwerpen, speciaal voor vrouwen.

Dat het toestel vooral bedoeld is voor de selfie klikkende dames moge wel duidelijk zijn uit de foto's die van deze camera online opgedoken zijn. Bovenop het apparaat zit een deels doorzichtige lens die je minstens 180 graden kunt draaien zodat hij ook als een normale camera gebruikt kan worden.

Behalve de 19.2 megapixel Sony Exmor RS camera met G lens, optische beeldstabilisatie en een ingebouwde ND filter heeft deze selfie-shooter ook en een compact, 3 inch, display, WiFi, NFC en een microSD kaart ingang voor (extra) opslag van foto's. Het toestel meet 125 x 57.7 x 20.1 millimeter (niet bepaald 'dun' dus) en weegt 136 gram. 

Het apparaat is nog niet officieel onthuld, maar dat zou, zo luiden de geruchten, op 22 augustus in China moeten gebeuren. Hieronder enkele foto's van de camera en fotogenieke dames die er al mee poseren ;) Ow, en op de allerlaatste foto (helemaal onderaan) staat ook nog een dame met een Sony smartphone. Welke? Dat kan ik in ieder geval niet zien. Wellicht een uit de nieuwe Xperia Z3 familie?

sony-selfie-camera-1 sony-selfie-camera-2 sony-selfie-camera-3

sony-selfie-01 sony-selfie-02 sony-selfie-04

Via, Sony (China)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.