Toestellen
10 oktober 2006 - Ron Smeets

Bijzondere musicphone van Samsung

De ontwerpers bij Samsung hebben zich voor het design van de X838 musicphone nog meer laten inspireren door Apple's iPod en Nokia's draaiende slider, de 7370, dan bij diens voorganger, de X830.

Net als de iPod Nano heeft Samsung de X838 ook voorzien van een uitvoering in aluminium met wit clickwheel. Het telefoongedeelte 'tover' je te voorschijn zoals je dat ook bij de Nokia 7370 uit de L'Amour collectie doet. Het clickwheel van de X838 is tevens het scharnierpunt voor de draaiende slider.

In vergelijking tot zijn voorganger, die het schijnbaar moest doen met 82Mb (muziek)geheugen, heeft de X838 1Gb meegekregen. Een ander snufje is de ingebouwde 1.3MP camera. Zo te zien (foto helemaal beneden) heeft ie helaas geen minijack audio aansluiting, maar zeker weten doen we dat niet.

Zoals bij zoveel van deze Samsung toestellen hoeven we hem voorlopig niet in Nederland te verwachten.Gerelateerde links:
Apple Special Event, de onthullingen!
Samsung's Koreaanse iPod phone nu ook als GSM
De Nokia L'Amour collectie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.