Accessoires
28 februari 2006 - Ron Smeets

Bijzondere laptop van Fujitsu

Zelf noemen ze het de 'meest begeerde laptop ter wereld', maar met een prijskaartje van meer dan 4000 Euro waag ik dat toch te betwijfelen.

Maar eens kijken wat je voor dat bedrag, zelfs mijn 17inch PowerBook kwam niet in de buurt, zoal mag verwachten van de boys bij Fujitsu Siemens en hun nieuwste creatie, de LifeBook Q2010.

Qua design valt ie in ieder geval tegen. Geen bling of bijzondere vormgeving, maar gewoon zwart met wel een pianolak afwerking. Klein en licht is ie wel met de afmetingen van een A4-tje, 2cm dik en net 1 kilo, schoon aan de haak.

Technisch gezien laat ie wel weinig te wensen over. Bluetooth 2.0, UMTS(!) en SIMcard slot, WLAN, VoIP-ready, vingerafdruk scanner, Gigbit ethernet en een SD card slot zijn standaard aanwezig.

Het display is 'slechts' 12.1 inch, maar dat kan niet anders als je de complete machine ter grootte van een A4-tje wilt houden.

Mwah, aardig allemaal, maar volgens mij zal de grootste vraag naar de Q2010 toch voort gaan komen uit het feit dat ie maar in gelimiteerde aantallen geproduceerd gaat worden. Voor de liefhebbers van exclusieve gadgets dus...Gerelateerde links:
Diamanten laptop van Tulip
's Werelds eerste laptop wordt 25
Atari 800 Laptop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.