Nieuws
26 november 2008 - Ron Smeets

Bijzondere anti-fake ad van Nokia

Goedkope (Nokia) fakes doen het vooral goed in landen als China en India. De gemiddelde mobiele beller heeft daar nu eenmaal iets minder te besteden dan in de rest van de (westerse) wereld maar ook de Chinezen en Indiers lopen graag met populaire mobieltjes op zak.

In een poging om de Indiers in Mumbai ervan te overtuigen dat fake toestellen behalve illegaal toch ook kwalitatief stukken minder zijn dan het Finse origineel heeft Nokia grote advertenties geplaatst in lokale media waarop, en dit was het eerste dat in mij opkwam, twee varianten van de bouwvakker uit de Village People te zien zijn; het origineel (rechts) en de namaak.

Ik vind het wel een amusante poging van Nokia maar of ze hiermee nu echt ook maar één Indier ertoe kunnen bewegen om geen fake Nokia's meer te kopen dat waag ik toch te betwijfelen.

De complete advertentie:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.