Nieuws
21 augustus 2014 - Ron Smeets

Bijzonder LG smartphone patent

Uit een recente patentaangraag van LG voor een nieuw toesteldesign zou je kunnen afleiden dat de Koreaanse fabrikant met een iPhone achtige smartphone op de proppen gaat komen.

Het feit dat het patent al toegewezen is doet vermoeden dat de aanvraag al uit een (ver) verleden stamt. Vreemd is wel dat de Koreaanse fabrikant er dus kennelijk in geslaagd is een ontwerp dat heel veel weg heeft van de iPhone 5 te patenteren.

De vraag is nu of Apple hier tegen gaat procederen bij het patent en merkenbureau en of LG van plan is Apple er op te wijzen dat de iPhone 5 toch wel heel veel lijkt op een ontwerp waarop de Koreanen het patent hebben.

Hoe dan ook hoop ik niet dat de Koreaanse fabrikant een dergelijke iPhone kloon, ook daadwerkelijk gaan maken, patent of niet. LG is namelijk net weer op de goede weg met toestellen als de G3 en de nieuwe L-Series. Een iPhone kloon hebben ze echt niet meer nodig. 

LG-Toestelpatent-iPhone LG-Toestelpatent-iPhone-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.