Concepten
27 december 2008 - Ron Smeets

Bijzonder flip-phone patent van Nokia

In de voortdurende zoektocht naar de meest gebruiksvriendelijke, compacte en toch compleet uitgeruste Smartphone met fysiek qwerty toetsenbord en groot (breedbeeld) display hebben de creatieve ontwerpers bij Nokia het volgende vier-weg-flip-concept bedacht.

In dichtgeklapte toestand past deze (mogelijk) nieuwe Communicator nog in je broekzak maar als je hem uitelndelijk helemaal opengevouwen hebt dan kijk je tegen een UMPC (of mini-laptop) achtig teostel aan, compleet met een breedbeeld display en een ergonomisch vormgegeven qwerty toetsenbord.

Omdat plaatjes in dit geval véél meer zeggen dan woorden kun je het beste even de onderstaande tekeningen bekijken om een goede indruk te krijgen van hetgeen de Nokia ontwerpers bedacht hebben.

Patentaanvraag

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.