Toestellen
22 november 2007 - Ron Smeets

Bijzonder dual-SIM toestel

Toestellen, of andere oplossingen, waarmee je twee SIM kaarten (en dus mobiele nummers) tegelijk in één en hetzelfde toestel kwijt kunt hebben we al vaker gezien en de laatste tijd zijn ook de grote toestelmerken hiermee aan het stoeien, getuige de introductie van de Samsung D880.

De Libanese toestelmaker WND is ook geen onbekende op dit gebied. Nog niet zolang geleden zagen we al de WND 2000 Duo. Letterlijk een toestel met twee gezichten, een voor de ene SIM en de andere kant voor de tweede SIM-kaart.

Diezelfde fabrikant komt nu met een variant op dat thema. De WND Duo Atom is wederom een toestel dat twee SIM kaarten tegelijk aankan.

Deze keer hoef je het toestel echter niet om te draaien maar kun je switchen tussen beide opties door het toestel ondersteboven te houden. Op dat moment worden ook het display en (virtueel) keypad verwisseld.

Als je een korte demo-animatie wilt zien hoe het werkt moet je even naar de site van de fabrikant surfen.

Het toestel is verder een normale tri-band GSM met onder andere een 3 megapixel camera.Gerelateerde links:
Samsung D880 met twee SIM kaarten
GSM met drie SIM kaarten. . .
GSM met ingebouwde Bluetooth headset
Twee GSM’s in één
Chinese Smartphone met twee SIM kaarten
'Bijna' is nog steeds 'helemaal niet' !
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.