Nieuws
21 mei 2012 - Ron Smeets

Bijzonder doorzichtig touchscreen display van NTT Docomo

De Sony Xperia Pureness was, in 2009 al, de eerste (smart)phone met een doorzichtig display die, in sommige landen, in de winkels verscheen. Een erg groot succes was dit toestel niet, met name als gevolg van het mega prijskaartje.

NTT Docomo heeft onlangs een prototype van een doorzichtig touchscreen display getoond. Het bijzondere hieraan is toch wel dat het scherm zowel aan de voor als achterzijde aanraakgevoelig is.

Dit betekent niet dat je aan bijde zijden ook daadwerkelijk iets anders ziet. Dat zou niet handig zijn. Nee, de touchscreen functie aan de achterzijde is bedoeld om complexere multi-touch handelingen mogelijk te maken. Denk aan de shift- of alt toets functies. Volgens een medewerker van NTT Docomo is dit prototype nog niet klaar voor dagelijks gebruik. Zo is de zichtbaarheid van het kleurenscherm in de zon nog niet echt goed. Informatie over wanneer we dit soort displays in de praktijk gaan zien werd ook nog niet gegeven.

Een videodemo van het display heb ik nog niet kunnen vinden dus moeten we het nog even doen met deze foto van The Verge:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.